Aluscreen

De veelheid aan producten die wij realiseren is ontstaan vanuit specifieke klantenvragen. Over de jaren heen werd op die manier laag per laag een zeer brede kennis en ervaring opgebouwd.

De vraag van de klant is steeds de rode draad in de bedrijfsvoering. Elke klantenvraag wordt bekeken en er wordt met de klant meegedacht om een oplossing te vinden die het best de behoefte vervult.

Om efficiënt met onze bovengenoemde productflexibiliteit om te gaan, zijn korte communicatielijnen en procesautomatisatie key voor ons. De productiestappen worden op een continue basis geëvalueerd, en waar mogelijk verder verfijnd.

Zo slagen wij erin om met onze eigen productie snel op de klantenvraag in te spelen.

Concreet streven wij naar:

  • een gemiddelde leveringstermijn van 10 werkdagen
  • offerte binnen de 48 uur
  • persoonlijke dossieropvolging
  • training: op regelmatige basis wordt er geïnvesteerd in het opleiden van de medewerkers

Duurzaam ondernemen

Naast de duurzaamheid van onze producten, hechten we veel belang aan duurzaam ondernemen.

Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld de Techniek Academie, door een interactief bedrijfsbezoek te organiseren voor deze 11 tot 12 jarigen. Alle informatie over het bezoek en de daaraan gekoppelde wedstrijd, kan u op onze Facebook-pagina vinden.

Historiek

1981

Aluprint werd opgericht als een eenmanszaak.

1990

Aluprint verhuisde naar een nieuw en groter pand in de Industriestraat in Ichtegem.

Daarnaast werd er ook een professionele drukmachine en diverse metaalverwerkingsmachines aangeschaft.

1998

Aluscreen BVBA werd opgericht. Aluscreen BVBA ontwikkelt zich verder in het bedrukken van bedieningspanelen in kunststof en aluminium.

2000

In de daarop volgende jaren is de productie sterk gestegen en heeft het bedrijf zich verder gespecialiseerd in duurzaam drukwerk voor industriele toepassingen.

Er werd ook geïnvesteerd in een computergestuurde freesmachine en een digitale printer om aan de klantenvraag van gepersonaliseerde labelling te kunnen voldoen.

2012

Aluscreen werd overgenomen door de huidige zaakvoerders.

Dit brengt een nieuwe dynamiek teweeg. Er werd geïnvesteerd in een nieuwe hogesnelheidsfrees en een printer om digitaal in de open poriën van aluminium te printen.

Vandaag kan Aluscreen nog altijd rekenen op de competentie en de ervaring van zijn medewerkers. Zij vormen het kloppend hart van de onderneming.

2014

Door de aanschaf van een nieuwe printer en de zoektocht naar geschikte materialen, kunnen we op zeer korte tijd prototypes van frontfolies aanmaken. Dit geeft onze klanten de mogelijkheid om een gepersonaliseerd eindproduct aan hun eindklant aan te bieden, wat een enorme meerwaarde is in het verkoopproces.